Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilveszteri puncs

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg barna kockacukor
  • 1,5 dl jó minőségű, legalább 60%-os barna rum
  • 5 dl testesebb fehérbor
  • 2,5 dl erős gyümölcstea
  • 1 narancs
  • 1 citrom
  • 25 dkg vegyes déligyümölcs /datolya, füge, licsi, narancs stb./ kimagvalva, feldarabolva

Elkészítés

    Elkészítés: Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük
    a forró borral. A tál tetejére rostélyt teszünk, amelyre felhalmozzuk a cukrot, amit 1 deci rummal megöntözünk és meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, és rácsöpög a boros gyümölcsre. Amikor a cukor már lecsöpögött, a rostélyt levesszük, és a puncshoz adjuk a frissen főtt forró teát és a maradék rumot, jól megkeverjük, és forrón kínáljuk.

    A téli időszakban hidegen és melegen is kitűnő ital. A rumot helyettesíthetjük erős és semleges ízű pálinkával, amit rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve látványosabb.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin