Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilveszteri puncs

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Tűzálló tál aljára tesszük a gyümölcsöket, majd leöntjük
a forró borral. A tál tetejére rostélyt teszünk, amelyre felhalmozzuk a cukrot, amit 1 deci rummal megöntözünk és meggyújtjuk. Az égő cukor megolvad, és rácsöpög a boros gyümölcsre. Amikor a cukor már lecsöpögött, a rostélyt levesszük, és a puncshoz adjuk a frissen főtt forró teát és a maradék rumot, jól megkeverjük, és forrón kínáljuk.

A téli időszakban hidegen és melegen is kitűnő ital. A rumot helyettesíthetjük erős és semleges ízű pálinkával, amit rumaromával ízesítünk. Rostély helyett szűrőkanálba is tehetjük a cukrot. Krampampuli szetben süvegcukorral készítve látványosabb.

Ezek is érdekelhetnek

Friss