Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső
90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük.

A tésztához a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és a mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába.

A tésztát 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a süteményt 1 óra alatt készre sütjük. TŰPRÓBA!!!

Ha kész, kivesszük a sütőből, a szilvát megszórjuk durva szemű cukorral, a tortát hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a karimát, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.

Cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss