Elkészítés: A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, félbevágjuk, kimagozzuk. A félbevágott szemeket még egyszer elfelezzük.
A tésztához a margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A sütőporral és a mandulával elkevert lisztet beleforgatjuk a masszába.
A tésztát 24 cm átmérőjű kivajazott tortaformába öntjük. A szilvákat vágott felükkel felfelé körkörösen a massza tetejére sorakoztatjuk, kívülről befelé haladva.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a süteményt 1 óra alatt készre sütjük. TŰPRÓBA!!!
Ha kész, kivesszük a sütőből, a szilvát megszórjuk durva szemű cukorral, a tortát hagyjuk a formában kihűlni. Ha langyosra hűlt, levesszük a karimát, és rácsra téve hagyjuk teljesen kihűlni.
Cikkekre vágva, tejszínhabbal díszítve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre