Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ricotta (vagy túró)
  • mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj)
  • szilva
  • A rumos-szilvás habhoz:
  • 10 dkg szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 2 evőkanál víz
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük. Robotgéppel elkezdjük kikeverni az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Amikor már kellően krémes, hozzáadjuk a ricottát, majd a tejszínt is. Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és simára keverjük.

Tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, végül kirakjuk félbevágott szilvával. A tetejét megszórjuk barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal).

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-55 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem). Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, sütőpapírral le kell takarni, így a tészta szépen megsül, a tetején a szilva viszont nem ég meg.

A tortaformában hagyjuk kihűlni.

A habhoz a szilvát apróra felvágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szitán átpasszírozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni!!!!! (ha langyos marad összeesik tőle a hab). A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a szilvás pépet.

Tálaláskor a tortát porcukorral megszórjuk, és a rumos-szilvás tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Cukkinis-tésztás frittata
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel
Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat)
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Cukkinis lasagne-tekercs (cannelloni)
Karajcsíkok fügés raguval
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 11. (csütörtök) 14:20
    Kedves norusz! Én 26 cm-es tortaformába sütöttem. Amennyiben kisebb a formád, akkor mindenképpen csökkentsed a hozzávalók mennyiségét, mert különben túl vastag lesz a massza, és nem fog átsülni rendesen. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok az elkészült tortához.
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fasírt fokhagymásan Fasírt fokhagymásan
Marcipános-szilvás pite Marcipános-szilvás pite
Szilvás-diós muffin Szilvás-diós muffin
Mézes-banános csirkemell Mézes-banános csirkemell
Tavaszi karalábé-főzelék Tavaszi karalábé-főzelék
Almás-pudingos rakott piskóta Almás-pudingos rakott piskóta
Tigriscsíkos puding-desszert Tigriscsíkos puding-desszert
Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne Kolbászos-gombás-paradicsomos lasagne
Cukkinis-tésztás frittata Cukkinis-tésztás frittata
Dinsztelt lilakáposzta Dinsztelt lilakáposzta
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/120000/120420_rokagomba-110.jpg Rókagomba, az ínyencek kedvence

A sárga rókagomba, tudományos nevén Cantharellus cibarius, nem ismeretlen az ínyenc konyha rajongói előtt. Nálunk elsősorban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122675_confiture-de-lait-110.jpg Karamellkrém Normandiából

A kulináris ízutazásokban az a legnagyszerűbb, hogy az embernek ki sem kell tennie a lábát a konyhából, mégis különös kalandokban…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122701_kortesalata-110.jpg Őszi megújulás

Engem nem szomorít az ősz, és nem támadnak apokaliptikus gondolataim az iskolakezdéstől. Én szeretem. A sárga napsütést, a hosszú…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/107000/107770_aranyg_110.jpg A kelt tészták királynője: az aranygaluska

Ha a hétvégi ebéd keretében egy gulyás vagy - mondjuk - tárkonyos csirkeraguleves után megeszünk egy adag aranygaluskát, biztos,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122629_muszaka-110.jpg Muszaka, a görög kedvenc

A muszaka a görög, török, balkáni vidék egyik kedvelt fogása, amelynek az alapját a padlizsán és a darált bárányhús adja.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122657_digesztiv-110.jpg A gyomor segítői

Kivel ne fordult volna elő, hogy a kelleténél többet, nehezebbet, fűszeresebbet evett volna, és ennek kellemetlen következményei…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122636_tortilla-110.jpg Tortilla, a praktikus

A különféle lapos kenyerek igazi megmentők lehetnek dolgos napokon. Jól elvannak a fagyasztóban, és bármikor percek alatt kiadós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122668_szilvas-pite-110.jpg Sütemények minden alkalomra

Legutóbb azzal az ígérettel búcsúztam el, hogy krémes sütemények sokaságát hozom. Igyekszem is megtartani, remélem, a kedves…

Napi tipp
A kacsacomb nagyon sokféleképp felhasználható. Lesütve, abálva, hidegen salátákhoz, szendvicsekhez kínálhatjuk. Frissen sütve pedig igazi csemege, amihez tört krumpli és káposzta dukál, de friss kenyérrel vagy salátával kínálva is tökéletes fogás. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept