Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg \"Vénusz sütőmargarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ricotta (vagy túró)
  • mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj)
  • szilva
  • A rumos-szilvás habhoz:
  • 10 dkg szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 2 evőkanál víz
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük. Robotgéppel elkezdjük kikeverni az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Amikor már kellően krémes, hozzáadjuk a ricottát, majd a tejszínt is. Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és simára keverjük.

Tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, végül kirakjuk félbevágott szilvával. A tetejét megszórjuk barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal).

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-55 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem). Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, sütőpapírral le kell takarni, így a tészta szépen megsül, a tetején a szilva viszont nem ég meg.

A tortaformában hagyjuk kihűlni.

A habhoz a szilvát apróra felvágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szitán átpasszírozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni!!!!! (ha langyos marad összeesik tőle a hab). A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a szilvás pépet.

Tálaláskor a tortát porcukorral megszórjuk, és a rumos-szilvás tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel
Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat)
Sajtos cukkinifasírt tejszínes paszternákkal
Gombás frittata fokhagymás-vajas zsemlével
Cukkinis lasagne-tekercs (cannelloni)
Karajcsíkok fügés raguval
Magos házi kenyér
Napon szárított paradicsom fűszeres olajban
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 11. (csütörtök) 14:20
    Kedves norusz! Én 26 cm-es tortaformába sütöttem. Amennyiben kisebb a formád, akkor mindenképpen csökkentsed a hozzávalók mennyiségét, mert különben túl vastag lesz a massza, és nem fog átsülni rendesen. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok az elkészült tortához.
Receptválogatás
Friss paprikával és paradicsommal
Szezonban az igazi, akár nyersen, akár sütve-főzve, az aromás szabadföldi zöldségekkel rengeteg ízletes étel készülhet!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém Csokikrémes-szilvahabos pohárkrém
Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal Rókagomba-krémleves spenótos gombóccal
Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat) Csokis kaland (cukormentes országtorta - cukorral készült változat)
Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel Mákos piskótatorta áfonyás-túrós krémmel
Édes tejföllel sült körtés pite Édes tejföllel sült körtés pite
Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval Csokoládé-rizottó rumos szilvaraguval
Vörösboros-szilvás marharostélyos Vörösboros-szilvás marharostélyos
Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel Tökmagos sült camembert forró gyümölcsökkel
Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb Egyben sült sajtos-tejfölös csirkecomb
Diós kráteres süti Diós kráteres süti
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122562_marcipanos-ricottas-pite110.jpg Marcipános-ricottás pite

Pitét sütni mindig jó is, izgalmas is, hisz az épp aktuálisan fellelhető gyümölcsökön kívül annyi finomság kerülhet két omlós…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122572_szilvas-suti-110.jpg Nyárvégi szilvázós

A sokféle hazai szilvafajtának köszönhetően júliustól októberig kerülhet az asztalunkra ebből az egészséges gyümölcsből. Egy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122553_savanyusag-110.jpg Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része…

Napi tipp
A császármorzsa vagy más néven smarni remek édesség. Könnyen elkészíthető, jól variálható, lekvárokkal könnyedén felturbózható és mindenki szereti. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept