Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 16
  • Elküldve: 3

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1/4 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 1 dl tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg ricotta (vagy túró)
  • mézeskalács fűszerkeverék (vagy fahéj)
  • szilva
  • A rumos-szilvás habhoz:
  • 10 dkg szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1/2 csomag vaníliás cukor
  • rumaroma
  • 2 evőkanál víz
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket összekeverjük. Robotgéppel elkezdjük kikeverni az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Amikor már kellően krémes, hozzáadjuk a ricottát, majd a tejszínt is. Pár percig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket is, és simára keverjük.

Tortaformába öntjük, egyenletesen elsimítjuk a tetejét, végül kirakjuk félbevágott szilvával. A tetejét megszórjuk barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal).

Előmelegített sütőbe toljuk, és közepes lángon kb. 50-55 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 50 percig sütöttem). Ha a teteje kezdene nagyon megpirulni, sütőpapírral le kell takarni, így a tészta szépen megsül, a tetején a szilva viszont nem ég meg.

A tortaformában hagyjuk kihűlni.

A habhoz a szilvát apróra felvágjuk, majd a vízzel feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot és az ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, kevergetve felfőzzük. Ezután hagyjuk kicsit hűlni, majd botmixerrel pépesítjük, és egy szitán átpasszírozzuk. Hagyjuk teljesen kihűlni!!!!! (ha langyos marad összeesik tőle a hab). A tejszínt kemény habbá verjük, majd apránként, óvatosan hozzákeverjük a szilvás pépet.

Tálaláskor a tortát porcukorral megszórjuk, és a rumos-szilvás tejszínhabbal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



kgizike receptjeiből:
Csirkemáj lecsósan
Cseresznye krémleves
Francia zsúrkenyér
Citromos spárgakrémleves
Rebarbarás-vaníliás panna cotta
Pizza spárgás-sonkás-paradicsomos feltéttel
Tojás krumplival és sonkával
Krumplis-sonkás tükörtojás
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2012. október 11. (csütörtök) 14:20
    Kedves norusz! Én 26 cm-es tortaformába sütöttem. Amennyiben kisebb a formád, akkor mindenképpen csökkentsed a hozzávalók mennyiségét, mert különben túl vastag lesz a massza, és nem fog átsülni rendesen. Jó sütögetést, és jó étvágyat kívánok az elkészült tortához.
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Hússzeletek zöldséges mártásban Hússzeletek zöldséges mártásban
Szilva mézes öntettel Szilva mézes öntettel
Gyümölcssaláta masnitésztával Gyümölcssaláta masnitésztával
Túróval és sajttal töltött palacsinta Túróval és sajttal töltött palacsinta
Tofufasírt  salátával Tofufasírt salátával
Keleti batyuk Keleti batyuk
Pizzasonka tükörtojással Pizzasonka tükörtojással
Zöld tésztasaláta Zöld tésztasaláta
Sült lazacfilé mángold ágyon Sült lazacfilé mángold ágyon
Krémes ostyalap tekercs Krémes ostyalap tekercs
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125897_fagyasztott_zoldseg_.jpg Kevesebb bennük a vitamin? Tévhitek a gyorsfagyasztott zöldségekről

Ha meg akarunk felelni családunk elvárásainak, és egy kicsit is tudatosan, egészségesen akarjuk elkészíteni a család napi-heti…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125903_garfield_110.jpg Fánk, pizza, lasagne és méz - 7 rajzfilmhős kedvenc, amit mindenki imád

Gondoltad volna, hogy a legtöbb mesehősnek is van kedvenc étele, amiről egyszerűen nem tud lemondani? Gyermekként még lehet nem…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125892_olaszos_teszta_110.jpg Elronthatatlan olaszos tésztaétel - így készítsd lépésről lépésre!

Gyorsan szeretnél kiadós ebédet vagy vacsorát varázsolni a családnak? A legjobb választás ilyenkor egy finom tésztaétel. Mutatunk…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125895_etrendkiegeszito_.jpg Vigyázz! 3 étrend-kiegészítő is megbukott a fogyasztóvédelemi vizsgálaton

Mintegy 54 étrend-kiegészítőben vizsgálta a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH), hogy valóban annyi ásványi anyagot, vitamint,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125885_ThinkstockPhotos-514801751_110.jpg Több száz tökéletes ételfotó egy helyen - ezt látnod kell!

A Konyhaművészet magazin 1990 és 2006 közötti munkássága előtt tiszteleg a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125874_110tesza.jpg Villámgyors cukkinis-zöldborsós spagetti - ahogy még sosem próbáltad!

Nincs más teendő, mint az előkészített alapanyagokat beledobálni egy lábosba, összefőzni és megenni.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125882_vidam_szendvics_110.jpg Házi müzliszelet és kutyafej-cibatta - 4 tipp garantáltan elfogyó tízóraihoz

Kezdődik a suli, és ezzel együtt a fejtörés is indul: mit csomagoljunk gyermekünknek tízóraira. Fontos, hogy amit eléjük teszünk,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125871_QyH5_9URZiXnw7OkbjkinU9q2wl4JsHjV3i6o60TX7A_110.jpg A tojásos rizsen túl - milyen az igazi kínai konyha? 2 eredeti recept!

A "kínait", mindenki avval a túlsózott, nyálkás szirupos hússal, tojásos rizzsel, a pislákoló sárgás fénnyel elárasztott, minden…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n