Elkészítés: A puha vajat alaposan kikeverjük a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a tojást, az áttört túrót és a lisztet. Összedolgozzuk a hozzávalókat formázható tésztává. Tiszta nejlonba csomagolva legalább fél óráig a hűtőben pihentetjük.
Majd lisztezett deszkán 5 cm átmérőjű rudat formálunk belőle, ebből pedig 1 cm vastag korongokat vágunk. A korongok közepére helyezünk 1-1 fél szem szilvát (vagy akár egészet is lehet), amelyek magházába tettünk 1 kockacukrot vagy 1 kávéskanálnyi cukrot, és gombócot formálunk. Ilyen állapotban akár mehetnek is a fagyasztóba, vagy bő, forrásban lévő sós vízben az újraforrástól számított 4-5 perc alatt főzzük meg. (Ha fagyasztottuk, akkor felengedés nélkül mehetnek a vízbe.)
Lecsepegtetjük a gombócokat, megforgatjuk a zsemlemorzsában, natúr joghurttal és fahéjas cukorral tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre