Felolvasztjuk a 7,5 dkg vajat, egy pitetálat kivajazunk.
A felezett, magozott szilvát megszórjuk fahéjjal és cukrozzuk ízlésünk szerint. Megszórjuk 1 evőkanál keményítővel, és jól összeforgatjuk. A szilvát beletesszük a formába, elegyengetjük.
A felolvasztott vajhoz hozzáadjuk a nádcukrot és összekeverjük, majd belekeverjük a morzsát is. A morzsát ráhalmozzuk a gyümölcsre.
180-190 C fokon 25-30 perc alatt készre sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kihűlni.
Én a szilváért és a prézliért eszem a szilvás gombócot. Na jó, meg kicsit a tésztájáért is. :) Aki ugyanígy van ezzel, annak tökéletes verzió ez a pite. Ripsz-ropsz összedobható, határozottan gyorsabban elkészül, mint a gombóc. Bármilyen más gyümölccsel is készíthető. - Suncika
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!