Elkészítés: A krumplit megmossuk, és héjában megfőzzük, majd megpucoljuk és áttörjük. Hozzáadjuk a lisztet, a zsiradékot, a darát, a sót és a tojást, majd pihentetés nélkül kidolgozzuk. Lisztezett deszkán fél centi vastagra nyújtjuk, 8 cm-es négyzetekre vágjuk, és mindegyik négyzet közepébe teszünk egy-egy szilvát. A szilvákat előtte megmossuk, kiszedjük a magjukat, és a mag helyébe egy-egy kockacukrot teszünk. A négyzetek sarkait ezután összefogjuk, és lisztes kézzel gombócokat formálunk. Sós vízben megfőzzük a gombócokat, és ha feljöttek a víz tetejére, akkor leszűrjük, leöblítjük, és olajon pirított zsemlemorzsába megforgatjuk. Olvasztott vajjal, pirított zsemlemorzsával és porcukorral megszórva forrón tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre