Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvásgombóc meglepetéssel

60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kg krumpli
  • 35 dkg liszt
  • 1 evőkanál búzadara
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás
  • A töltelékhez:
  • 8-10 szem szilva
  • 2 db nyári alma
  • sárgabarack lekvár
  • őrölt fahéj
  • A bundához:
  • olaj
  • zsemlemorzsa

Elkészítés

Elkészítés: Hagyományos krumplis tésztát készítünk. A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük egy tálba, beletesszük a többi hozzávalót, és pihentetés nélkül kidolgozzuk.
Lisztezett asztalra borítjuk, 8 mm vastag téglalapra nyújtjuk .

A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, az almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk, mint a szilva mérete. A szilvákat megszórjuk őrölt fahéjjal.

A szilva- és almadarabokat a tésztán elhelyezzük, késsel négyzeteket húzunk köréjük, egy kanál sárgabarack lekvárt teszünk minden gyümölcsös halomra, és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle.

Forró, sós vízben kifőzzük, 1 x megkeverjük, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, pár percig még forraljuk, aztán olajon világosbarnára pirított zsemlemorzsába fogatjuk mindegyik gombócot.

Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.

Megjegyzés

Ez a krumplis tészta sokféle gyümölccsel tölthető, sárgabarackkal, 5-6 meggyszemmel, sűrű szilvalekvárral, 1 kanálka édes túróval a gyümölcs mellett. - ekesandi

Ezek is érdekelhetnek

Friss