Elkészítés: Hagyományos krumplis tésztát készítünk. A krumplit héjában sós vízben megfőzzük, megpucoljuk, áttörjük egy tálba, beletesszük a többi hozzávalót, és pihentetés nélkül kidolgozzuk.
Lisztezett asztalra borítjuk, 8 mm vastag téglalapra nyújtjuk .
A szilvát elfelezzük, kimagozzuk, az almát kicsumázzuk és gerezdekre vágjuk, mint a szilva mérete. A szilvákat megszórjuk őrölt fahéjjal.
A szilva- és almadarabokat a tésztán elhelyezzük, késsel négyzeteket húzunk köréjük, egy kanál sárgabarack lekvárt teszünk minden gyümölcsös halomra, és lisztes kézzel gombócot formálunk belőle.
Forró, sós vízben kifőzzük, 1 x megkeverjük, hogy ne ragadjon le az aljára. Ha a gombócok feljöttek a víz tetejére, pár percig még forraljuk, aztán olajon világosbarnára pirított zsemlemorzsába fogatjuk mindegyik gombócot.
Fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre