Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvásgombóc kompóttal

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg főtt, áttört burgonya
  • 1 dkg fagyos zsír
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kg szilva kimagozva
  • mokkacukor
  • fahéj
  • 2 evőkanál olaj
  • 4-5 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint fahéj
  • A kompóthoz:
  • körte, alma, szilva, stb.
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • cukor

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát a lisztel, sóval és a zsírral összegyúrjuk, majd vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk. Mindegyik kockára szilvát, mokkacukrot, fahéjat teszünk, és gombóccá formáljuk. Forrásban lévő sós vízben kifőzzük.

    A zsemlyemorzsát az olajon megpirítjuk, fahéjjal, vaníliás cukorral ízesítjük, a megfőtt gombócokat belehempergetjük.

    Közben elkészítjük a kompótot.

    Tálaláskor 4-5 gombóc tetejére vaníliás tejszínhabot, kevés kompótlét teszünk, a gombocók mellé rakjuk kompót gyümölcseit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mamokam
Nem szeretnék butaságot mondani, de a képen, a kettévágott gombóc tésztája nem tűnik egyneműnek, olyan, mintha apró darabos túró lenne benne...

Hasonló Receptek

Magazin