Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvásgombóc IV.

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A megfőtt, megpucolt burgonyáz nyomjuk át krumplinyomón, hűtsük ki, majd tegyük bele a sót, a zsírt, a tojást. Annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyivel rugalmas tésztává tudjuk dolgozni.

1 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk négyzeteket. Mindegyikre tegyünk 1-1 szilvát, a mag helyére 1 mokkáskanál fahéjas cukrot tegyünk. Formázzunk gombócokat, és forró, sós vízbem addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére.

Szűrjük le, majd pirított zsemlemorzsában hempergessük meg. Porcukorral kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss