Elkészítés: A megfőtt, megpucolt burgonyáz nyomjuk át krumplinyomón, hűtsük ki, majd tegyük bele a sót, a zsírt, a tojást. Annyi lisztet tegyünk hozzá, amennyivel rugalmas tésztává tudjuk dolgozni.
1 cm vastagságúra nyújtsuk ki a tésztát, és vágjunk négyzeteket. Mindegyikre tegyünk 1-1 szilvát, a mag helyére 1 mokkáskanál fahéjas cukrot tegyünk. Formázzunk gombócokat, és forró, sós vízbem addig főzzük, amíg fel nem jönnek a gombócok a víz tetejére.
Szűrjük le, majd pirított zsemlemorzsában hempergessük meg. Porcukorral kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre