Elkészítés: A vizet a sóval és az olajjal egy fazékban felforraljuk.
Fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet, és addig keverjük, míg a fazék oldalától a massza el nem válik. A tűzről levéve langyosra hűtjük, és a tojásokat egyenként beledolgozzuk.
Kinyújtjuk, négyzeteket vágunk. A szilvába fahéjas cukrot töltünk és a tésztába tesszük, gombócokat formálunk.
Forró, lobogó vízben főzzük ki, de csak addig kell főzni, míg a víz tetejére feljönnek a gombócok.
Olajon zsemlemorzsát pirítunk, és a gombócokat beleforgatjuk. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre