Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvasajt

MME MME
5/5
60 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A kimagozott szilvát helyezzük egy főzőedénybe, majd öntsük fel vízzel. Forraljuk fel, és közepes lángon pároljuk 45 percig, amíg teljesen pépes nem lesz. Amikor a 45 perc letelt, a szilvát turmixoljuk össze vagy törjük át, a lényeg, hogy püré állagú legyen.

Amikor a gyümölcspép elkészült, keverjük hozzá a zselésítő cukrot, majd keverjük át alacsony lángon, amíg fel nem oldódik. A pépünk akkor jó igazán, mikor a kanál szinte megáll benne. 25 percig hagyjuk állni, majd egy formába öntve hűtsük ki teljesen. (A formát bélelhetjük fóliával is, hogy könnyebben kiszedhessük belőle.)

Szeletelve tálaljuk. Sajttal, dióval, friss barna kenyérrel nagyon finom.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek