Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-zabos kevert süti

default user icon

Hozzávalók

  • 25 dkg szilva
  • 10 dkg vaj + formához
  • 1 db bionarancs
  • 10 dkg nádcukor
  • 2 db tojás
  • 12,5 dkg liszt
  • 3 g sütőpor
  • 5 dkg zabpehely

Elkészítés

    1. A szilvát megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és kisebb darabokra vágjuk. Habosra keverjük a vajat a megmosott narancs lereszelt héjával és a nádcukorral. Kis adagokban hozzácsorgatjuk a felvert tojást, majd 1 ek lisztet hozzáforgatunk. Egy másik tálban elvegyítjük a megmaradt lisztet a sütőporral és a zabpehellyel.
    2. Összedolgozzuk a vajas masszát, a lisztes keveréket és a gyümölcsöt. A tésztamasszát kivajazott pástétomformába simítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük. Hagyjuk a süteményt 20 percig a formában kihűlni. Szeletelve tálaljuk.

      11 RÉGI KEDVENC, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD ZABPEHELLYEL! >>> 

      11 ISTENI ZABPELYHES SÜTI, AMIT A DIÉTÁZÓK IS EHETNEK >>> 


  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin