Elkészítés: A vajat a lisztben szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, becsomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.
Robotgéppel a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, majd a túróval és a többi hozzávalóval.
Enyhén lisztezett felületen a tésztát még egyszer átgyúrjuk, kétfelé vesszük, felével kibéleljük a sütőpapírral bélelt formát, a másik feléből 5 cm magas peremet nyomkodunk a forma oldalához. Beletöltjük a túrókrém felét, a szilva felét vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta, a magházak helyére pici fahéjat szórhatunk. Ráöntjük a túrókrém másik felét, és kirakjuk a maradék szilvával vágott felükkel lefelé.
Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 10 perc múlva 175 fokra csökkentjük, és kb. 75-80 perc alatt megsütjük.
A dzsemet felmelegítjük, szűrön átnyomjuk, fahéjjal ízesítjük, és a még forró szilvát, valamint a tészta peremét lekenjük. A formában kihűtjük, kés segítségével elválasztjuk a formától, majd a tortát süteményes tálra tesszük, szeleteljük és tálaljuk.