Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvás-túrós pite

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvás-túrós pite

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 39
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 kg szilva
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • A szóráshoz :
  • 10 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához.

A darált diót keverjük össze a vaníliás pudingporral, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal.

Vegyük ki az egyik tésztagombócot a hűtőből, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. Ezután helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Én a sütőpapíron nyújtom ki a tésztát, majd úgy helyezem bele a tepsibe.

Az előzőleg összekevert diós keveréket egyenletesen szórjuk rá a tésztára, majd kanalazzuk rá a túrós tölteléket, és simítsuk el a tetejét egyenletesen. Ezután rakjuk ki a túrós töltelék tetejét a félbevágott szilvaszemekkel, szorosan egymás mellett legyenek a szilvaszemek.

A másik tésztagombócot is vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki szintén tepsi méretűre. Ezután helyezzük rá a szilva tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Egy ecsettel vékonyan kenjük le a tésztát tejjel, majd egy villával sűrűn böködjük meg.

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!



kgizike receptjeiből:
Békebeli sós kifli
Hagymás tört krumpli
Krumplis-hagymás tepsis hús
Citromos omlós keksz
Zöldfűszeres aranydurbincs
Diós gubafelfújt
Házi rozskenyér
Póréhagymás burgonyakrémleves kolbászchips-szel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Képviselőfánkok
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Tönkölyzsemle Tönkölyzsemle
Ételízesítő házilag III. Ételízesítő házilag III.
Zöldséges céklaleves joghurttal Zöldséges céklaleves joghurttal
Padlizsános csirkemell Padlizsános csirkemell
Csokoládés puffancs (gluténmentes) Csokoládés puffancs (gluténmentes)
Omlett gazdagon Omlett gazdagon
Fűszeres sült tofu Fűszeres sült tofu
Török zöldbabsaláta Török zöldbabsaláta
Burgonyagolyók joghurtos szósszal Burgonyagolyók joghurtos szósszal
Narancsos túrófánk Narancsos túrófánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123590_fagyi-110.jpg Fagylalt Kiállítás és Fesztivál

Március 6-án, 5.000 m2-en, 50 kiállító részvételével nyitja meg kapuit Magyarország első fagylalt tematikájú kiállítása és…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123731_finn-110.jpg Furcsa finn finomságok

Az észak-európai gasztronómia egyik fontos és kifejezetten sajátságos konyhája a finn konyha. Bár földrajzilag és történelmileg…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123729_galuska-nokedli-csipetke-110.jpg Galuska, nokedli, csipetke

A magyar konyha egyik legfontosabb körete a galuska, más néven nokedli, melyet néhány perc alatt összeállíthatunk, és már…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/118000/118327_brokkoli-110.jpg Brokkoli, az egészségőrző

Sokan nagyon szeretik, mások helyből elutasítják. Az utóbbiban talán szerepet játszhat, hogy bár elkészítése nem igényel…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123724_pizza-110.jpg Gyógyreceptek influenza ellen

Idén bennünket sem kímélt az influenza. Én ugyan nem kaptam el, de a férjem igen. Azért nem hagytuk magunkat: rögvest felvettük a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123725_fanny-110.jpg Megjelent a legújabb Fanny!

Megjelent a Fanny legújabb száma jobbnál jobb receptekkel és praktikákkal. Belelapozunk - és megosztjuk egy spenótos-sonkás…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123695_minyon-110.jpg Rózsaszín marcipános minyonok

A minyon nagyszerű találmány, és talán sokan nem is hinnék, de a 20. század első harmadában igen népszerű volt ennek a remek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123703_marcipan-110.jpg Mennyei marcipán

Igazi ínyencségnek számított évszázadokon át, és ma is jobbára ünnepi alkalmak során kerülnek terítékre a marcipánból készült…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept