Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Szilvás-túrós pite

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Szilvás-túrós pite

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 39
  • Elküldve: 15

Hozzávalók:

  • egy 22 x 32 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 15 dkg vaj
  • 0,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • csipet só
  • reszelt citromhéj
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 kg szilva
  • 20 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 tojásfehérje
  • 5 dkg mazsola
  • reszelt citromhéj
  • A szóráshoz :
  • 10 dkg darált dió
  • őrölt fahéj
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor

Elkészítés:

A langyos cukros tejben futtassuk fel az élesztőt. A liszthez adjuk hozzá a csipet sót, majd a vajat, és az ujjunkkal morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, majd a tojássárgákat és a felfuttatott élesztőt. Gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, majd vegyük ketté a tésztát, és formáljuk 2 gombóccá. Ezután tegyük be a hűtőbe, míg a tölteléket elkészítjük.

A szilvát alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és távolítsuk el belőle a magot.

A túrót keverjük össze a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, a pudingporral és a mazsolával. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük hozzá a túrós masszához.

A darált diót keverjük össze a vaníliás pudingporral, és ízlés szerinti mennyiségű őrölt fahéjjal.

Vegyük ki az egyik tésztagombócot a hűtőből, majd nyújtsuk ki tepsi méretűre. Ezután helyezzük bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Én a sütőpapíron nyújtom ki a tésztát, majd úgy helyezem bele a tepsibe.

Az előzőleg összekevert diós keveréket egyenletesen szórjuk rá a tésztára, majd kanalazzuk rá a túrós tölteléket, és simítsuk el a tetejét egyenletesen. Ezután rakjuk ki a túrós töltelék tetejét a félbevágott szilvaszemekkel, szorosan egymás mellett legyenek a szilvaszemek.

A másik tésztagombócot is vegyük ki a hűtőből, majd lisztezett felületen nyújtsuk ki szintén tepsi méretűre. Ezután helyezzük rá a szilva tetejére úgy, hogy teljesen befedje. Egy ecsettel vékonyan kenjük le a tésztát tejjel, majd egy villával sűrűn böködjük meg.

Melegítsük elő a sütőt, majd helyezzük be a tepsit, és közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt süssük szép pirosra (én légkeverésnél 150 fokon, 30 percig sütöttem). A sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.

Tálalás előtt szórjuk meg a sütemény tetejét porcukorral, majd ízlés szerint szeleteljük fel.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!

kgizike receptjeiből:
Zeller-burgonya gratin
Libacomb sütőtökös tócsnival és lilahagyma-chutneyval
Túrókrémes torta gyömbéres szőlőraguval
Sütőtökös-kakaós kalács
Mogyoróvajas-csokoládés keksz
Borzas málnadzsemes linzer
Burgonyakrémleves baconnel
Libacomb sajt-szufléval és mézes sütőtökkel
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Receptválogatás
Téli fogások savanyú káposztával
Hihetetlenül egészséges, olcsón és mindenhol beszerezhető, leves, saláta és gazdag egytálétel is készülhet belőle. Persze magában elcsipegetni sem utolsó, de érdemes e remek alapanyagot sokszor variálni!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Karácsonyi zserbó szelet Karácsonyi zserbó szelet
Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves) Sopa de ajo (spanyol fokhagymaleves)
Zeller-burgonya gratin Zeller-burgonya gratin
Marcipános-mandulakrémes torta Marcipános-mandulakrémes torta
Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel Vörösboros-narancsos kacsamell gesztenyés-datolyás rizzsel
Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával Magyaróvári sertésszelet párolt lilakáposztával
Paleo mézes krémes Paleo mézes krémes
Drezdai stollen Drezdai stollen
Gesztenyés-almás melegszendvics Gesztenyés-almás melegszendvics
Pikk-pakk gesztenyés desszert Pikk-pakk gesztenyés desszert
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 1 db
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123206_puncs-110.jpg A jó puncs nem pancs!

A téli, ünnepi italkínálat egyik kedvence a puncs. Az angol eredetű ital könnyen összeállítható, rengeteg változata létezik, s…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123193_tulipan-kalacs-110.jpg Forró levesek, ünnepi menü és a tulipános kalács

A reggeli kávémat kortyolgatom, és próbálok visszaemlékezni az elmúlt két hét történéseire. Nem könnyű, mert sűrű és gyorsan…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123181_muzli-110.jpg Müzli - nem csak reggelire

A müzli tejjel vagy joghurttal egészséges reggeli, de ennél sokkal többet is tud. A száraz müzlikeverékek már minden üzlet polcán…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123175_tortilla-110.jpg Mi lehet lepény, lap és chips? A tortilla!

Attól függően, hogy melyik országban esszük, a tortilla lehet magas burgonyás lepény, lapos, feltekerhető lepény vagy ropogós,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123158_thai-curry-110.jpg Kókusztejes zöldségcurry thai stílusban

A különféle curryk a dél-ázsiai konyhák nagyszerű fogásai. Hideg időben pedig az ember sokszor vágyik valami fűszeres, melengető,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123165_receptverseny-110.jpg Karácsonyi receptverseny!

Advent és karácsony környéke a legizgalmasabb időszak a konyhában. Tervezgetünk, sütünk, kipróbálunk, tesztelünk, hogy az…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/121000/121953_repatorta-110.jpg Répatorta, a szükségből lett kedvenc

A répatortát előbb ismertük a viccekből, minthogy bárki evett volna. A nyolcvanas évek nyuszikás vicce után lassan maga a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123167_mezym-forte-110.jpg Emésztési panaszok? Hasfájás?

A hasi fájdalom, diszkomfort, puffadás, görcs mindenki számára ismert tünetek. Nagyobb mennyiségű, nehezebben emészthető étel…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept