Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás tejes pite (clafoutis)

Hozzávalók

  • 6 dkg liszt
  • 11 dkg cukor
  • 1/2 tasak vaníliás cukor
  • 4 db tojás
  • 2 dkg olvasztott vaj + a formához
  • 1,8 dl tej
  • 1,8 dl tejszín
  • 5-6 db ringlószilva vagy 40 dkg szilva
  • porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Egy kb. 28 cm-es ovális felfújtformát vagy egy tűzálló tálat kikenünk vajjal.
    2. A tálba öntött lisztet elvegyítjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a tojásokat, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal, a tejjel és a tejszínnel.
    3. A megmosott szilvát kimagozzuk. A fél gyümölcsöket a vágási felületükkel felfelé elrendezzük a formában, majd egyenletesen rátöltjük a tésztát és az előmelegített sütő középső részében sütjük 40-45 percig. A sütőből kivéve kb. 5 percig hűlni hagyjuk. Porcukorral megszórva, melegen fogyasztjuk.

    Szilvás receptek >>> 

Bármilyen keményebb húsú szezonális gyümölccsel, pl. cseresznyével, meggyel, őszibarackkal, nektarinnal, almával vagy körtével elkészítheted.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin