Keress receptre vagy hozzávalóra
Hirdetes
Recept feltöltés

Szilvás tatin torta

default user icon
Ételfotók: © 2017 Jamie Oliver Enterprises Limited / Borító és szerzőfotók: ©2017 Paul Stuart / Magyar kiadás © 2018 Park Könyvkiadó, Budapest

Hozzávalók

  • 60 dkg szilva
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1,2 dl juharszirup
  • 1 csomag vajas leveles tészta
  • 6 gombóc vaníliafagylalt

Elkészítés

    1. Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat). Tegyél fel közepes lángra egy 26 cm átmérőjű, sütőálló serpenyőt. Vágd félbe és magozd ki a szilvaszemeket, tedd a serpenyőbe 30 ml vízzel, és főzd 1 percig. Arasznyi magasságból szórd meg a fahéj felével, majd egyenletesen locsold meg a juharsziruppal. Fektesd a tésztát a szilvákra, és fakanállal nyomkodd körben az edény széléhez. A fölösleget vágd le róla, és azzal foltozd ki, ha valahol kiszakadna.
    2. Süsd a sütő alsó rácsán 16 percig, azalatt aranybarna lesz és feldagad. Feltétlenül használj sütőkesztyűt, amikor határozott, biztos mozdulattal kifordítod a tortát egy tálra, amely nagyobb, mint a tepsi.
    3. Tálaláskor díszítsd fel szép kerek fagylaltgombócokkal, szórd meg a maradék fahéjjal, és permetezz rá egy kevés extraszűz olívaolajat, mielőtt tálalod. 

Megjegyzés

Ételfotók: © 2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Borító és szerzőfotók: ©2017 Paul Stuart
Magyar kiadás © 2018 Park Könyvkiadó, Budapest

MME
Hirdetes
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetes
Hirdetes

Hasonló Receptek

Magazin

Hirdetes
Hirdetes