Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat). Tegyél fel közepes lángra egy 26 cm átmérőjű, sütőálló serpenyőt. Vágd félbe és magozd ki a szilvaszemeket, tedd a serpenyőbe 30 ml vízzel, és főzd 1 percig. Arasznyi magasságból szórd meg a fahéj felével, majd egyenletesen locsold meg a juharsziruppal. Fektesd a tésztát a szilvákra, és fakanállal nyomkodd körben az edény széléhez. A fölösleget vágd le róla, és azzal foltozd ki, ha valahol kiszakadna.
Süsd a sütő alsó rácsán 16 percig, azalatt aranybarna lesz és feldagad. Feltétlenül használj sütőkesztyűt, amikor határozott, biztos mozdulattal kifordítod a tortát egy tálra, amely nagyobb, mint a tepsi.
Tálaláskor díszítsd fel szép kerek fagylaltgombócokkal, szórd meg a maradék fahéjjal, és permetezz rá egy kevés extraszűz olívaolajat, mielőtt tálalod.