Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás tatin torta

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat). Tegyél fel közepes lángra egy 26 cm átmérőjű, sütőálló serpenyőt. Vágd félbe és magozd ki a szilvaszemeket, tedd a serpenyőbe 30 ml vízzel, és főzd 1 percig. Arasznyi magasságból szórd meg a fahéj felével, majd egyenletesen locsold meg a juharsziruppal. Fektesd a tésztát a szilvákra, és fakanállal nyomkodd körben az edény széléhez. A fölösleget vágd le róla, és azzal foltozd ki, ha valahol kiszakadna.
  2. Süsd a sütő alsó rácsán 16 percig, azalatt aranybarna lesz és feldagad. Feltétlenül használj sütőkesztyűt, amikor határozott, biztos mozdulattal kifordítod a tortát egy tálra, amely nagyobb, mint a tepsi.
  3. Tálaláskor díszítsd fel szép kerek fagylaltgombócokkal, szórd meg a maradék fahéjjal, és permetezz rá egy kevés extraszűz olívaolajat, mielőtt tálalod. 

Megjegyzés

Ételfotók: © 2017 Jamie Oliver Enterprises Limited
Borító és szerzőfotók: ©2017 Paul Stuart
Magyar kiadás © 2018 Park Könyvkiadó, Budapest - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss