Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás szórt lepény

default user icon
4 3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 12 szelethez:
  • A tésztához:
  • 4 dkg élesztő
  • 1 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • 40 dkg liszt
  • 10 dkg margarin
  • A tetejére:
  • 1,5 kg szilva
  • 3 tojás
  • 2 tejföl
  • 10 dkg cukor

Elkészítés

    Előkészítés: A tésztához az élesztőt kevés liszttel a tejbe morzsoljuk, összekeverjük egy kiskanál cukorral, és langyos helyen kb. 15 percig kelesztjük. Amikor megkelt, hozzáadjuk a maradék lisztet, kis darabokban a margarint, a cukrot, egy csipet sót, és alaposan kidagasztjuk. Konyharuhával letakarjuk, és langyos helyen kb. 30 percig kelesztjük. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük, kimagozzuk, és kockára vágjuk.

    Elkészítés: Kikenünk egy nagyobb tepsit margarinnal. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk, a tepsibe tesszük úgy, hogy pereme is legyen, és kb. 10-15 percig kelesztjük a tepsiben. A sütőt 180 C-fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A szilvával megszórjuk a tészta tetejét, kicsit belenyomkodjuk. A tojásokat felverjük a tejföllel, a cukorral, és egyenletesen a szilva tetejére öntjük. A sütőben kb. 40-45 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, csak utána szeleteljük. Porcukorral meghintve kínáljuk.

    Munka: kb. 25 perc
    Fogyasztható: kb. 2 óra múlva
    1 szelet: 280 kcal

Megjegyzés

Fotó: Kerekes

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

m.lele
kb. 2 dl tejföl kell hozzá. Üdv. zildi
kedves2007
Hello! Megszeretnem ezt a receptet elkesziteni, de nem tudom a tejfol menyiseget? En Amerikaba elek es nagyon szeretnem ha valaki megtudna mondani a tejfol sulyat. Koszonom elore is. Magdalena
Nanasnani
Hali! Köszi a receptet, heti menüajánlómban 2012 október 14.-én desszertként szerepel! Gratulálok a recepthez, további sikere és kellemes időtöltést a Mindmegette honlapon! Üdv, Nani.
sz.anda
nekem nagyon kemény lett a tészta, kevés a folyadék és a cukor is.Azért így is elfogyott, de furi volt.

Hasonló Receptek

Magazin