Elkészítés: Egy keverőtálban a liszthez adjuk a cukrot, majd a vajat, a tojást, a lereszelt almát és a többi hozzávalót, a tejjel pár percig dagasztjuk, amíg a tál falától a tészta el nem válik. Letakarva, langyos helyen kb. 40 percig kelesztjük, közben a gyümölcsöket előkészítjük.
Vajjal kikent, liszttel szórt tepsibe egyenletesen elterítjük a tésztát, elegyengetjük, és kirakjuk szilvával, szőlővel. (A gyümölcsök alját bemártjuk lisztbe, így nem merül a tésztába sülés közben.)
Hideg sütőbe toljuk, 180 fokra állítjuk a hőfokot, és 55-60 perc alatt megsütjük. Langyosan szeleteljük, porcukorral meghintve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre