Előkészítés:
A húsos szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk és átvagdaljuk.
Elkészítés:
1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát, végül belekeverjük a fokhagymát.
2. Felöntjük 1-1,5 l vízzel, és amikor forr, beletesszük a káposztát. Sózzuk, enyhén és kíméletesen főzzük.
3. A kolbászt felkarikázzuk, a szilvákat kettévágjuk. Amikor a káposzta majdnem puha, beletesszük a babérlevelet, a kolbászt és szilvákat. Összefőzzük. Könnyebben emészthető lesz a leves, ha 1-2 csipet őrölt köménnyel is ízesítjük!
4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, ha kell, pótoljuk a vizet, és kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tehetünk még tejfölt.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre