Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás savanyúkáposzta-leves

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg húsos szalonna
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg szálas savanyú káposzta
  • 15 dkg parasztkolbász
  • 10 dkg magozott aszalt szilva
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés:
    A húsos szalonnát nagyobb kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk. A káposztát ízlés szerint kimossuk és átvagdaljuk.

    Elkészítés:
    1. A szalonnát kiolvasztjuk, majd megfuttatjuk rajta a hagymát, végül belekeverjük a fokhagymát.
    2. Felöntjük 1-1,5 l vízzel, és amikor forr, beletesszük a káposztát. Sózzuk, enyhén és kíméletesen főzzük.
    3. A kolbászt felkarikázzuk, a szilvákat kettévágjuk. Amikor a káposzta majdnem puha, beletesszük a babérlevelet, a kolbászt és szilvákat. Összefőzzük. Könnyebben emészthető lesz a leves, ha 1-2 csipet őrölt köménnyel is ízesítjük!
    4. A lisztet kikeverjük a tejföllel, behabarjuk vele a levest, ha kell, pótoljuk a vizet, és kiforraljuk, majd tálaljuk. A tetejére tehetünk még tejfölt.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin