Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás rétes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 35 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 3 evőkanál olaj
  • 70 dkg szilva
  • 4 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 4 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál fahéjas porcukor

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet, az olajat, egy csipet sót, 2 dl langyos vizet kézzel lágy tésztagolyóvá gyúrunk. Frissen tartó fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.

    A szilvát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk. Megszórjuk a cukorral, a fahéjjal és 2 evőkanál zsemlemorzsával.

    A tésztát lisztezett konyharuhára tesszük, és kézzel vékony, kb. 40 x 40 cm nagyságú négyzetlapra kihuzogatjuk. A vajat megmelegítjük, felével megkenjük a tésztát, és rászórjuk a maradék zsemlemorzsát. A szilvát a tészta alsó harmadára szórjuk, két oldalát kicsit behajtjuk, és a tésztát a konyharuha segítségével feltekerjük.

    A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A tepsit kivajazzuk, és ráfektetjük a tésztát úgy, hogy az összeillesztés alulra kerüljön. Megkenjük vajjal, és a sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben többször átkenjük a vajjal. Hagyjuk kihűlni.

    Tálaláskor megszórjuk porcukorral, felszeleteljük. Fahéjas tejszínhabot kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin