Elkészítés: A szilvát megmossuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk. A cukrot serpenyőben karamellizáljuk. Rátesszük a citromlevet és a szilvát. Összefőzzük 4-5 perc alatt, ügyelve arra, hogy a szilva roppanós maradjon. A tűzről levéve szűrőben lecsepegtetjük, a levét félretesszük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, csipetnyi sót és az áttört túrót. Simára keverjük. A keményítőt összekeverjük a sütőporral, majd a túróhoz adjuk. A tojásfehérjéből habot verünk, és óvatosan a túrós masszához keverjük.
Kivajazott és zsemlemorzsával megszórt hőálló tálba tesszük a habos túró felét, ezen elosztjuk a szilvát, és befedjük a maradék túróval. Előmelegített, 180 fokos sütőben 35-40 percen át sütjük.
A sütőből kivéve tálaljuk, a félretett szilva levével együtt kínálva.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre