Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás pitetorta

90 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 23 dkg finomliszt
  • 11 dkg vaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg szilva
  • 2 dkg vaj + a forma kikenéséhez
  • 5 dkg rétesliszt
  • 13 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 2 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához valókat összedolgozzuk kb. 0,5 dl vízzel. Cipót formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percig hűtőben pihentetjük.

A szilvát mossuk, leszárazzuk, kettévágjuk, magozzuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy 26 cm átmérőjű tortaformát vajazunk, és a tésztával kibéleljük, hogy pereme is legyen. Én középre teszem a tésztát, és körkörösen szétnyomkodom. Villával megszurkáljuk, 1 evőkanál liszttel és 1 evőkanál cukorral megszórjuk. A szilvaszemeket domború felükkel felfelé szépen körben lerakjuk.

A tojásokat egy tálban simára keverjük, majd a maradék cukrot, átszitált lisztet és a tejszínt hozzáadjuk. A keveréket a szilva tetejére öntjük, sütőben kb. 40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss