Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás pitetorta ricottával

Hozzávalók

  • vaj (a formához)
  • 25 dkg ricotta
  • 8 cl olíva olaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 ek citromhéj (frissen reszelt, kezeletlen)
  • 2 db nagy tojás (L)
  • 17 dkg liszt (+ a formához)
  • 1,5 tk sütőpor
  • 1/4 tk szódabikarbóna
  • 1/2 tk só
  • 8-10 db nagy szemű szilva
  • 1 ek méz
  • porcukor (a szóráshoz)

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 22-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját meghintjük liszttel.
    2. Egy nagy tálban a ricottát elkeverjük az olívaolajjal, a cukorral és a citromhéjjal, majd egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, valamint a sóval, majd a ricottás keverékbe forgatjuk. A masszát simára dolgozzuk, az előkészített formába simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
    3. Közben a megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk, és egy tiszta tálban összeforgatjuk a mézzel. A szikkadt tésztát kivesszük a sütőből. Elrendezzük rajta a fél szilvákat, majd változatlan hőfokon aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt. Végül a sütőből kivéve hűlni hagyjuk 15 percig, mielőtt megszórjuk porcukorral.

    EGYSZERŰ, GYORS ÉS ISTENI FINOM! ELRONTHATATLAN MORZSÁS SZILVÁS SÜTEMÉNY! >>> 

    FAHÉJAS-MANDULÁS SZILVÁS LEPÉNY>>> 

    TÚRÓS BATYU SZILVALEKVÁRRAL (MORVA KALÁCSOK)>>> 

A sütés vége felé ellenőrizd a tésztát tűpróbával! Ha a beleszúrt tűt tisztán húzod ki, akkor a tészta átsült. Ha ragacsos, akkor még sütnöd kell.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin