Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás pitetorta ricottával

60 perc
egyszerű
átlagos
12 adag

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Egy 22-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kikenünk vajjal, és az alját meghintjük liszttel.
  2. Egy nagy tálban a ricottát elkeverjük az olívaolajjal, a cukorral és a citromhéjjal, majd egymás után beledolgozzuk a tojásokat. A lisztet elvegyítjük a sütőporral, a szódabikarbónával, valamint a sóval, majd a ricottás keverékbe forgatjuk. A masszát simára dolgozzuk, az előkészített formába simítjuk, és az előmelegített sütőbe toljuk 10 percre.
  3. Közben a megmosott, lecsepegtetett szilvát kimagozzuk, és egy tiszta tálban összeforgatjuk a mézzel. A szikkadt tésztát kivesszük a sütőből. Elrendezzük rajta a fél szilvákat, majd változatlan hőfokon aranyszínűre sütjük 30-40 perc alatt. Végül a sütőből kivéve hűlni hagyjuk 15 percig, mielőtt megszórjuk porcukorral.

EGYSZERŰ, GYORS ÉS ISTENI FINOM! ELRONTHATATLAN MORZSÁS SZILVÁS SÜTEMÉNY! >>> 

FAHÉJAS-MANDULÁS SZILVÁS LEPÉNY>>> 

TÚRÓS BATYU SZILVALEKVÁRRAL (MORVA KALÁCSOK)>>> 

A sütés vége felé ellenőrizd a tésztát tűpróbával! Ha a beleszúrt tűt tisztán húzod ki, akkor a tészta átsült. Ha ragacsos, akkor még sütnöd kell.

Ezek is érdekelhetnek

Friss