Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás pite III.

MME MME
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 4 dl tejföl
  • 2 tojássárgája
  • 18 dkg zsír
  • 6 dkg kristálycukor
  • pici só
  • A töltelékhez:
  • 1 kg szilva
  • 20 dkg kristálycukor
  • őrölt fahéj
  • 6 dkg darált dió
  • 5 evőkanálnyi búzadara
  • A tetejére:
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

Elkészítés: A lisztben a zsiradékot elmorzsoljuk, a sót, a cukrot és az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A lisztgödör közepébe tesszük a tejfölös masszát, a tojások sárgáját, és kézzel összedolgozzuk (ha túl kemény lenne, csepp tejföllel gyengítjük), majd 2 cipóra osztjuk.

Ezeket elnyújtjuk és hajtogatjuk, kb. 20 percenként kétszer megismételve.

Közben elkészítjük a tölteléket: a szilvát felezve kimagozzuk, összekeverjük 10 dkg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután a darált diót is összekeverjük 10 dkg cukorral.

Az egyik adag tésztát elnyújtjuk, és zsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük. Erre szórjuk a búzadarát, majd ráhintjük a cukros diót, aminek tetejét beterítjük a szilvával. Végül beborítjuk az elnyújtott másik tésztalappal.

Tetejét megkenjük tojássárgájával, s előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss