Elkészítés: A lisztben a zsiradékot elmorzsoljuk, a sót, a cukrot és az élesztőt a tejfölben feloldjuk. A lisztgödör közepébe tesszük a tejfölös masszát, a tojások sárgáját, és kézzel összedolgozzuk (ha túl kemény lenne, csepp tejföllel gyengítjük), majd 2 cipóra osztjuk.
Ezeket elnyújtjuk és hajtogatjuk, kb. 20 percenként kétszer megismételve.
Közben elkészítjük a tölteléket: a szilvát felezve kimagozzuk, összekeverjük 10 dkg cukorral és ízlés szerinti fahéjjal. Ezután a darált diót is összekeverjük 10 dkg cukorral.
Az egyik adag tésztát elnyújtjuk, és zsírozott, lisztezett gáztepsibe terítjük. Erre szórjuk a búzadarát, majd ráhintjük a cukros diót, aminek tetejét beterítjük a szilvával. Végül beborítjuk az elnyújtott másik tésztalappal.
Tetejét megkenjük tojássárgájával, s előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre