Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-diós sütemény

Hozzávalók

  • 35 dkg szilva
  • 1 db narancs
  • 1 db vaníliarúd
  • 15 dkg dió
  • 2 tk sütőpor (enyhén púpozva)
  • 25 dkg liszt
  • 20 dkg vaj (+ a formához)
  • 17,5 dkg cukor
  • 4 db tojás

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 175 fokra. Vajjal kikenünk egy 26 cm-es kapcsos tortaformát vagy egy kb. 8 cm magas piteformát. A szilvát megmossuk, lecsepegtetjük és kimagozzuk.
    2. A forró vízzel lemosott narancs héját lereszeljük, majd a levét kifacsarjuk, és kimérünk 0,5 dl-t. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A dió felét durvára aprítjuk, a többit finomra daráljuk. A sütőporral elvegyített lisztet keverőtálba szitáljuk és összeforgatjuk a darált dióval.
    3. A vajat habosra keverjük a cukorral, és 2 csipet sóval, a vaníliavelővel és a narancshéjjal. Egymás után hozzáadjuk a tojásokat, és közben adagonként, váltogatva beledolgozzuk a kimért narancslét és a lisztes keveréket.
    4. A tésztát a formába simítjuk, majd megszórjuk az aprított dióval és kirakjuk a gömbölyű felükkel lefelé fordított fél szilvákkal. Végül az előmelegített sütő alsó sínjén sütjük kb. 60 percig. (Ha túlságosan barnulna, akkor a sütőt visszakapcsoljuk 150 fokra.) A pitét kissé hűlni hagyjuk, majd kiszedjük a formából, és rácsra téve hagyjuk kihűlni.

      A LEGGUSZTÁBB SZILVÁS SÜTIK - 70 SZUPER, KIPRÓBÁLT RECEPT >>> 

      A GOMBÓCTÓL A LEPÉNYIG: 15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

      5 DOLOG, AMIT NEM ÁRT TUDNI A SZILVASZEZON KEZDETÉN >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin