Elkészítés: A tészta hozzávalóiból gyors mozdulatokkal tésztát készítek, melyet 2/3-1/3 arányban elosztva, két gombóccá formálok, majd a mélyhűtőbe teszem 20 percre. Közben kimagozom, cikkekre szeletelem a szilvát, szűrőben alaposan megmosom az áfonyát. A nagyobb tésztagombócból két folpacklap között vékony (kb. 3-4 mm) körlapot nyújtok, ezzel bélelem ki az előzetesen sütőpapírral ellátott piteformát. A tésztára kevés vágott mandulát szórok, majd elrendezem rajta a szilvaszeleteket úgy, hogy a tészta közepére áfonyát halmozok. Meghintem fátyolnyi cukorral, leheletnyi fahéjjal, a maradék mandulaforgáccsal. A tetejére reszelem a maradék tésztát. 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütöm, még elegen meghintem porcukorral, hagyom kihűlni, aztán tálalom.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre