Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás paradicsomleves

MME MME
30 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát megmossuk, 8-10 szemet elfelezünk és félrerakunk, a többit is kimagozzuk. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, szilvát és a paradicsomot, majd fölengedjük a levessel. Kb. 10 percig főzzük, majd turmixoljuk, közben apró darabokban beleszórjuk a hideg vajat. Sózzuk, borsozzuk. Tálaláskor a félbevágott szilvát belerakjuk, és friss bazsalikommal díszítjük. Fogyaszthatjuk egyaránt hidegen vagy melegen.

Megjegyzés

Dunszt Zsolt receptje, további fotókat, elkészítési útmutatót és érdekességeket itt találsz! >>>

Fotó: Győrfi Viki - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss