Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás palacsinta

MME MME
4.5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A befőtt szilvát lecsepegtetjük, kettévágjuk, kimagozzuk, a mélyhűtöttet szobahőmérsékleten hagyjuk. Kis lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat.

Elkészítés: A tojásokat összekeverjük a tejjel, kis adagokban beledolgozzuk a lisztet és 2 evőkanál cukrot (ne legyen csomós!). Hozzáadjuk a citromhéjat, egy csipet sót, a folyékony vajat, és alaposan összedolgozzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, kevés olajat cseppentünk bele, és merőkanállal egy adag masszát folyatunk szét benne. Erős tűzön kb. 1 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és a maradék masszából is palacsintákat sütünk. A maradék cukrot lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk a szilvákat, ráöntjük a bort, és lefedve felforraljuk. Szilvapálinkával, fahéjjal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék vajat. A szilvát a palacsintákba töltjük, négybe hajtjuk, és 1-1 gombóc vaníliafagylalttal körítve tálaljuk. Leöntjük a maradék szilvamártással, és porcukorral megszórva tálaljuk.

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
1 adag: 771 kcal

Megjegyzés

Fotó: CMA NÉMET VAJ - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss