Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás palacsinta

default user icon
4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 1 citrom
  • 50 dkg szilva (mélyhűtött vagy 2 üveg befőtt)
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 5 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl fehérbor
  • 4 cl szilvapálinka
  • 2 csipet őrölt fahéj
  • 4 gombóc vaníliafagylalt
  • 2 teáskanál porcukor

Elkészítés

    Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük. A befőtt szilvát lecsepegtetjük, kettévágjuk, kimagozzuk, a mélyhűtöttet szobahőmérsékleten hagyjuk. Kis lábosban felolvasztunk 5 dkg vajat.

    Elkészítés: A tojásokat összekeverjük a tejjel, kis adagokban beledolgozzuk a lisztet és 2 evőkanál cukrot (ne legyen csomós!). Hozzáadjuk a citromhéjat, egy csipet sót, a folyékony vajat, és alaposan összedolgozzuk. Felforrósítunk egy serpenyőt, kevés olajat cseppentünk bele, és merőkanállal egy adag masszát folyatunk szét benne. Erős tűzön kb. 1 percig pirítjuk, majd megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük. Tányérra csúsztatjuk, és a maradék masszából is palacsintákat sütünk. A maradék cukrot lábosban karamellizáljuk, hozzáadjuk a szilvákat, ráöntjük a bort, és lefedve felforraljuk. Szilvapálinkával, fahéjjal ízesítjük, végül belekeverjük a maradék vajat. A szilvát a palacsintákba töltjük, négybe hajtjuk, és 1-1 gombóc vaníliafagylalttal körítve tálaljuk. Leöntjük a maradék szilvamártással, és porcukorral megszórva tálaljuk.

    Munka: kb. 30 perc
    Fogyasztható: kb. 30 perc múlva
    1 adag: 771 kcal

Megjegyzés

Fotó: CMA NÉMET VAJ

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin