Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás morzsasüti mascarponehabbal

Hozzávalók

  • 8 dkg mandulás keksz (cantuccini)
  • 11 dkg vaj
  • 11 dkg búzafinomliszt
  • 15 dkg kristálycukor
  • 50 dkg szilva
  • 2 ek nádcukor (nyers)
  • 1 ek mandulalikőr (Amaretto; elhagyható)
  • A mascarponehabhoz:
  • 1 ek porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 db vaníliarúd
  • 17,5 dkg mascarpone

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Közben a kekszet ledaráljuk vagy aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a puha vajat és a lisztet, majd 8 dkg kristálycukorral és 2 csipet sóval együtt morzsalékosra dolgozzuk.
    2. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd összeforgatjuk a nádcukorral, valamint tetszés szerint a likőrrel. Eloszlatjuk egy tűzálló tálban vagy négy kisebb felfújtformában, rászórjuk a morzsatésztát, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve meghintjük a porcukorral.
    3. A tojásokat szétválasztjuk, és 1 db fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. Miközben folyamatosan tovább verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukor felét. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A 2 db tojássárgáját fehéredésig keverjük a vaníliavelővel és a maradék cukorral. Végül egymás után lazán beleforgatjuk a mascarponét és a tojáshabot. A még meleg morzsasütivel fogyasztjuk.

    13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

    A LEGGUSZTÁBB SZILVÁS SÜTIK - 70 SZUPER RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin