Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás morzsasüti mascarponehabbal

45 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 170 fokra. Közben a kekszet ledaráljuk vagy aprítógépben durvára őröljük. Hozzáadjuk a puha vajat és a lisztet, majd 8 dkg kristálycukorral és 2 csipet sóval együtt morzsalékosra dolgozzuk.
  2. A megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk és cikkekre vágjuk, majd összeforgatjuk a nádcukorral, valamint tetszés szerint a likőrrel. Eloszlatjuk egy tűzálló tálban vagy négy kisebb felfújtformában, rászórjuk a morzsatésztát, és az előmelegített sütőben sütjük kb. 25 percig. A sütőből kivéve meghintjük a porcukorral.
  3. A tojásokat szétválasztjuk, és 1 db fehérjét 1 csipet sóval kemény habbá verünk. Miközben folyamatosan tovább verjük, apránként beleszitáljuk a maradék cukor felét. A hosszában felhasított vaníliarúd belsejét kikaparjuk. A 2 db tojássárgáját fehéredésig keverjük a vaníliavelővel és a maradék cukorral. Végül egymás után lazán beleforgatjuk a mascarponét és a tojáshabot. A még meleg morzsasütivel fogyasztjuk.

13 ISTENI MORZSASÜTI, AMIT NEM LEHET ELRONTANI! >>> 

A LEGGUSZTÁBB SZILVÁS SÜTIK - 70 SZUPER RECEPT >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss