Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás morzsasüti (crumble)

MME MME
4 5/5
55 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1. A szilvás morzsasüti (crumble) tésztájához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, és tovább morzsolgatjuk az ujjaink között.
  2. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, lecukrozzuk, összekeverjük, majd egy akkora sütőtálba tesszük, aminek bőven ellepi az alját, majd rámorzsoljuk a vajas-lisztes keveréket.
  3. Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.

Megjegyzés

Ha vendégeknek készítjük, kisebb tálkákba is tehetjük, így praktikusabb és csinosabb a tálalás. Egy gombóc vaníliafagylalt kiválóan illik a langyosra hűlt desszerthez. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss