A szilvás morzsasüti (crumble) tésztájához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, és tovább morzsolgatjuk az ujjaink között.
A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk, lecukrozzuk, összekeverjük, majd egy akkora sütőtálba tesszük, aminek bőven ellepi az alját, majd rámorzsoljuk a vajas-lisztes keveréket.
Betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe, és addig sütjük, amíg a teteje megpirul.
Ha vendégeknek készítjük, kisebb tálkákba is tehetjük, így praktikusabb és csinosabb a tálalás. Egy gombóc vaníliafagylalt kiválóan illik a langyosra hűlt desszerthez. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!