Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-mogyorós süti

60 perc
bonyolult
átlagos
10 adag

Elkészítés

1.

Sűrű krémet főzünk a tejből, a porcukorból és a pudingporból. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kissé hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, és addig kevergetjük, amíg teljesen ki nem hűl.

2.

A tésztát felengedjük, azután enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme legyen.

3.

A befőttet lecsepegtetjük, az elmorzsolt babapiskótákat összekeverjük az őrölt fahéjjal, és a keverékben megforgatjuk a szilvákat.

4.

A pudingot a tésztára simítjuk, elrendezzük rajta a szilvákat, és megszórjuk a ledarált mogyoróval. A töltelékre hajtjuk kissé a tészta szélét, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, 40 percre. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A süteményt felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss