Sűrű krémet főzünk a tejből, a porcukorból és a pudingporból. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kissé hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, és addig kevergetjük, amíg teljesen ki nem hűl.
A tésztát felengedjük, azután enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme legyen.
A befőttet lecsepegtetjük, az elmorzsolt babapiskótákat összekeverjük az őrölt fahéjjal, és a keverékben megforgatjuk a szilvákat.
A pudingot a tésztára simítjuk, elrendezzük rajta a szilvákat, és megszórjuk a ledarált mogyoróval. A töltelékre hajtjuk kissé a tészta szélét, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, 40 percre. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A süteményt felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre