Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-mogyorós süti

Hozzávalók

  • 5 dl tej
  • 6 ek porcukor (+ a szóráshoz)
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 2 db tojássárgája
  • 40 dkg leveles tészta (fagyasztott)
  • 25 dkg szilvabefőtt (magozott)
  • 2-3 db babapiskóta
  • ½ tk őrölt fahéj
  • 5 dkg mogyoróbél
  • liszt a nyújtáshoz

Elkészítés

    1.

    Sűrű krémet főzünk a tejből, a porcukorból és a pudingporból. Lehúzzuk a tűzről, kevergetve hagyjuk kissé hűlni, majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, és addig kevergetjük, amíg teljesen ki nem hűl.

    2.

    A tésztát felengedjük, azután enyhén lisztezett felületen kör alakúra kinyújtjuk, és egy sütőpapírral bélelt, kapcsos tortaformába nyomkodjuk úgy, hogy magas pereme legyen.

    3.

    A befőttet lecsepegtetjük, az elmorzsolt babapiskótákat összekeverjük az őrölt fahéjjal, és a keverékben megforgatjuk a szilvákat.

    4.

    A pudingot a tésztára simítjuk, elrendezzük rajta a szilvákat, és megszórjuk a ledarált mogyoróval. A töltelékre hajtjuk kissé a tészta szélét, és a 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk a sütit, 40 percre. Végül kivesszük, és hagyjuk kihűlni. A süteményt felszeletelve, egy kevés porcukorral meghintve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin