Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás máglyarakás

default user icon
bj
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3-4 darab kifli (használhatunk kissé száraz kiflit is)
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 6 dkg cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • 40 dkg szilva
  • 2 evőkanál barna cukor
  • csipet fahéj
  • A habhoz:
  • 2 tojásfehérje
  • 10 dkg cukor
  • fél citrom héja és leve
  • kevés vaj és morzsa a forma kikenéséhez

Elkészítés

Elkészítés: A kifliket felkarikázzuk. A tejet felmelegítjük a cukorral, és elkeverjük benne a tojássárgáját és a citromhéjat. Ezzel az öntettel lelocsoljuk a kifliket, és jól átforgatjuk őket. A szilvákat megmossuk, kimagozzuk, felnegyedeljük, majd összeforgatjuk őket a barna cukorral és a fahéjjal.

A megáztatott kifliket egy nagy formába tesszük, vagy több kisebb tálkába szétadagoljuk. Belenyomkodjuk a fahéjas szilvát, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük.

Közben a tojásfehérjét a cukorral alaposan elkeverjük, majd a citromhéjat és a citromlevet is hozzáadva kemény habbá verjük. A sütőből kivéve ezt kanalazzuk a süteményre, majd 10 percre visszahelyezzük a sütőbe, hogy a hab megbarnuljon és megkeményedjen. Langyosan tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss