Elkészítés: A szilvát kimagozzuk, apróbb darabokra vágjuk, fahéjjal meghintjük, összeforgatjuk.
A tojásokat kettéválasztjuk. A sütőporral elkevert lisztben szétmorzsoljuk a vajat, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és a tojások sárgáival összegyúrjuk. A hűtőben pihentetjük fél órát.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát pár mozdulattal átgyúrjuk, kikent, lisztezett közepes tepsibe nyújtjuk. Megkenjük 2-3 evőkanál lekvárral.
A tojásfehérjét pici sóval és a porcukorral, a rummal kemény habbá verjük, finoman a kókusszal és a szilvával összekeverjük, és a tésztán elsimítjuk.
Betoljuk a sütőbe, és kb. 40-45 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
A tepsiben hagyjuk kihűlni, kockákra vágjuk és tálalhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre