Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-káposztás csirkecombok

MME MME
4.3/5
90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csirkecombokat megmossuk (aki nem szereti, húzza le a bőrét). A füstölt tarját kockákra vágjuk. Kimossuk – ízlés szerint - a káposztát.

Elkészítés: A káposztát 1-2 dl vízzel feltesszük főni. Beletesszük a babérlevelet, a fahéjat, sót, a füstölt húst, és letakarva 40 percig főzzük. A csirkecombokat beszórjuk a fűszerkeverékkel, és serpenyőben, forró olajon mind két oldalukat elősütjük. Beletesszük a káposztába, és további 20 percig együtt pároljuk, ha szükséges, pótoljuk a vizet. A körethez héjában megfőzzük a burgonyát, megtisztítjuk, nagyobb darabokra vágjuk, sózzuk. A csirke sütéséből a serpenyőben visszamaradt olajon kicsit átpirítjuk. A főzés végén a káposztára szórjuk a szilvákat, összerázzuk, és további 10 percig pároljuk. Vigyázni kell, hogy ne legyen nagyon leveses. Tehetünk bele aszalt szilvát és pici csípőset, akkor még ízletesebb.

Munka : kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 638 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss