Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás kalácspuding gyömbéres fehércsokoládé-öntettel

MME MME
3/5
60 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 35 dkg fonott kalács
  • 3 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejszín
  • 25 dkg szilva
  • csipet fahéj
  • Az öntethez:
  • 1 dl tej
  • 2 dl tejszín
  • 1 evőkanál gyömbér
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A szilvát kevés őrölt fahéjjal és cukorral összekeverem, és kicsit állni hagyom. Egy kivajazott jénai edénybe belerakosgatom a szeletelt kalácsot.

A vajat felolvasztom, hozzáadom a tejet, a tejszínt, a cukrot, a vaníliás cukrot, majd jó összekeverem, hogy a cukor felolvadjon. A tojásokat habosra keverem, majd hozzáöntöm a cukros tejhez. A kalácsszeletek között elhelyezem a szilvát, és az egészet egyenletesen meglocsolom a tojásos öntettel.

185°C-ra előmelegített sütőben (alufóliával letakarva) 30 percig sütöm.

A fehércsokoládés öntethez a tejszint és a tejet felforralom, belereszelem a gyömbért. Amikor már a gyömbér íze kiázott, leszűröm, a csokoládét hozzáadom, és felolvadásig melegítem.

A kalácspudingot a gyömbéres csokiöntettel tálalom.

Megjegyzés

Péter András receptje, fotó: Tóth András, styling: Filep Kata - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss