Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvás-gyöngyhagymás comb

MME MME
2/5
60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A cukrot megolvasztjuk, miután megolvadt, felöntjük a borecettel és a brandyvel, addig kevergetjük, amíg homogén lesz. Ezután ráöntjük a szilvára és a gyöngyhagymára. Teszünk bele kurkumát és fahéjat ízlés szerint, majd a megsózott combra önjük, lehetőleg egy kerek edénybe. Kb. 1,5 órát sütjük alufólia alatt, közepes lángon, azután leöntjük róla a szilvás-gyöngyhagymás lét, és további negyed óra alatt pirosra sütjük. A szilvás-gyöngyhagymás lét összeturmixoljuk a tejföllel, majd felforraljuk (ha nem elég sűrű a mártás, esetleg keményítőt vagy lisztet tehetünk hozzá). A rizs szerintem tökéletes köret hozzá.

Megjegyzés

Ha esetleg a gyöngyhagymát konzervben veszitek, annak a levével is fel lehet önteni borecet helyett a felolvaszott cukrot. - MME

Ezek is érdekelhetnek