Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás gombóc hagyományos és diós-mandulás bundában

Hozzávalók

  • 80 dkg krumpli
  • 40 dkg liszt
  • 15 db szilva
  • cukor
  • fahéj
  • zsemlemorzsa
  • olaj
  • darált dió
  • szeletelt mandula

Elkészítés

    1. A krumplit meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk és megfőzzük. Ha megfőtt, összetörjük és hagyjuk kihűlni.
    2. A kihűlt krumplit összegyúrjuk a liszttel és a sóval és belisztezett deszkán kinyújtjuk és kockára vágjuk. A szilvát kimagozzuk, félbevágjuk. Mindegyik kockára teszünk egy fél szilvát, amit megszórunk fahéjas porcukorral, majd gombóccá formázzuk.
    3. Egy lábasban vizet forralunk és beletesszük a gombócokat, majd amikor feljönnek a víz felszínére, további 2-3 percig főzzük, hogy a szilva megfőjön benne. 
    4. A zsemlemorzsát megpirítjuk az olajon, a gombócok egyrészét ebbe forgatjuk. Egy másik serpenyőben pedig megpirítjuk a diót és a mandulát és a maradék gombócot beleforgatjuk.

    Így készítheted el a szilvás gombócokat diós-mandulás bundában! >>>

    MÉG TÖBB SZILVÁS FINOMSÁG! >>> 

    EZEKNEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI! 13 ISTENI GOMBÓC RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Szilvás gombóc hagyományos és diós-mandulás bundában recept?


Magazin