Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás galette

default user icon

Hozzávalók

  • A tészta hozzávalói:
  • 10 dkg tönkölyliszt
  • 12 dkg búzaliszt
  • csipet só
  • 1 tk porcukor
  • 10 dkg hideg vaj
  • 50-55 ml hideg víz
  • A töltelékhez:
  • 2-3 ek barna cukor
  • csipet fahéj
  • csipet só
  • 1 evőkanál keményítő
  • 10 szem szilva
  • 1 db citrom leve
  • 10 dkg szilvalekvár

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit gyors mozdulatokkal összegyúrjuk és folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk pihentetni legalább 1 órát.
    2. A szilvát felezzük, kimagozzuk, majd összeforgatjuk a fahéjas cukorral, sóval és keményítővel, majd meglocsoljuk citromlével.
    3. Ha már nyújtható a tészta, akkor kinyújtjuk egy sütőpapíron nagyjából kör alakúra, megkenjük a lekvárral, középen megpakoljuk a gyümölccsel, és a tészta szélét ráhajtogatjuk a közepe felé haladva. Így betakarjuk a szilvát. Ha ezzel megvagyunk, 190 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük. 

     

    SZILVÁS GALETTE ALUDTTEJHABBAL 

    SZEDRES FRANCIA PITE (GALETTE) 

    PARADICSOMOS FRANCIA PITE (GALETTE) 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin