Keress receptre vagy hozzávalóra

Szilvás-fügés-nutellás csigából készült torta

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 darab tojás
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1 üveg lekvár (szilva-füge ízű, házi lekvár)
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek porcukor
  • 4 ek nutella
  • A tejére:
  • tej
  • kristálycukor

Elkészítés

    1. A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A tésztát egy órán át hagyjuk kelni meleg helyiségben.
    2. A megkelt tésztát három cipóra osztjuk. Az első cipót kinyújtjuk és megkenjük 1 kis üveg házi szilva-füge lekvárral. Feltekerjük és felszeleteljük tésztát. Sütőpapírral bélelt tortaformát veszünk elő és a töltött tészta darabokat a tortaformába rakjuk. A szélénél kezdjük, azaz a tortácskánk külső része lesz a lekváros.
    3. Ezután kinyújtjuk a második cipót. A porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük és ezzel megszórjuk a tésztát. Feltekerjük, felszeleteljük és a darabokat belehelyezzük a torta formába.
    4. A harmadik cipót is kinyújtjuk. Ezt nutellával kenjük meg. Szintén feltekerjük, szeleteljük és belehelyezzük a tortaformába. Az így kapott tortácska tetejét cukros tejjel megkenjük, előmelegített sütőben arany barnára sütjük.

Megjegyzés

A kelt tészta szerelmeseinek

Csizoo
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hasonló Receptek

Magazin