Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás és almás pite

default user icon

Hozzávalók

  • kb. 1 kg szilva
  • kb. 1 kg alma
  • 15 dkg félzsíros tehéntúró
  • 6 ek tej
  • 6 ek olaj
  • 7,5 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tasak sütőpor
  • 30 dkg liszt
  • fahéjas porcukor

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a megmosott, leszárított szilvát kimagozzuk. A meghámozott almák csumáját kiszúrjuk, majd a gyümölcsöket félbevágjuk és a domború felükön bevagdossuk.
    2. A túrót robotgép gyúrópálcáját használva kikeverjük a tejjel, az olajjal, a cukorral és a vaníliás cukorral. Lapáttal beleforgatjuk a sóval és a sütőporral elvegyített lisztet, majd kézzel átgyúrjuk.
    3. A tésztát kinyújtjuk, és sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Az egyik felét kirakjuk a fél szilvákkal, a másik felét a fél almákkal, majd az alulról számított 2. sínen sütjük kb. 30 percig. Végül még melegen megszórjuk fahéjas porcukorral.

    Kihagyhatatlan szilvás desszertek >>> 

Megjegyzés

Fotó: GMH

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin