Keress receptre vagy hozzávalóra

Szilvás-diós sütemény

Nem szeretem a túl édes desszerteket, kiváltképp nem, ha gyerekek is esznek belőle. Ez a diós-szilvás torta azonban finom, villámgyorsan elkészíthető és a cukor nem nyomja el benne a dió és a szilva ízét.

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 tk sütőpor
  • vaj
  • liszt
  • 40 dkg szilva
  • porcukor

Elkészítés

    1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd egyenként hozzádolgozzuk a tojásokat.
    2. Átszitáljuk a teljes kiőrlésű búzalisztet. Hozzákeverjük a durvára vágott diót és a sütőport, majd összedolgozzuk a vajas-tojásos masszával. A tésztát egy 26 cm átmerőjű, kivajazott, kilisztezett sütőformába öntjük.
    3. Megmossuk, kimagozzuk és félbe vágjuk a szilvákat, és elosztjuk a tésztán. 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt megszórjuk porcukorral.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin