Szilvás-diós torta

Nem szeretem a túl édes desszerteket, kiváltképp nem, ha gyerekek is esznek belőle. Ez a diós-szilvás torta azonban finom, villámgyorsan elkészíthető és a cukor nem nyomja el benne a dió és a szilva ízét.

Hozzávalók

  • 5 dkg vaj
  • 25 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 30 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 1 tk sütőpor
  • vaj
  • liszt
  • 40 dkg szilva
  • porcukor

Elkészítés

    1.

    Keverjünk habosra 5 dkg vajat 25 dkg cukorral, majd dolgozzunk hozzá egyenként 2 db tojást. Szitáljunk át 30 dkg teljes kiőrlésű búzalisztet. Keverjünk hozzá 10 dkg durvára vágott diót és 1 tk sütőport, majd dolgozzuk össze a vajas-tojásos masszával. Öntsük a tésztát egy 26 cm átmerőjű, kivajazott, kilisztezett sütőformába.

    2.

    Mossunk meg, magozzunk ki és vágjunk félbe 40 dkg szilvát, és osszuk el a tésztán. Süssük 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig. Hagyjuk kihűlni, és tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin