Előkészítés: Az aszalt szilvát leöblítjük, összevágjuk és a rumba áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.
Elkészítés:
1. A diót összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Annyi forrásban lévő vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tölteléket kapjunk. Hozzáadjuk a szilvát és a rumot is.
2. Kiterítünk 2 réteslapot egy nedves konyharuhára, megolajozzuk, a másik kettőt egyharmados takarásban rátesszük. Megolajozzuk ezeket is, majd rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, és a rétest feltekerjük.
3. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Nagy, kiolajozott sütőlapra emeljük a rétest, szép pirosra sütjük, kivesszük, felszeleteljük.
4. Tálaláskor: megszórjuk a porcukorral. Kevés vízzel vagy borral kikevert áfonyalekvárt kínálunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre