Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Szilvás-diós rétes

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 6 személyre:
  • 20 dkg magozott aszalt szilva
  • 1/2 dl rum
  • 1 citrom
  • 40 dkg darált dióbél
  • 10 dkg cukor
  • 1 csipet őrölt fahéj
  • 1 csomag 4 lapos házi jellegű réteslap
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kis üveg feketeáfonya-lekvár

Elkészítés

    Előkészítés: Az aszalt szilvát leöblítjük, összevágjuk és a rumba áztatjuk. A citromot alaposan megmossuk, szárazra töröljük, héját lereszeljük, levét kifacsarjuk.

    Elkészítés:
    1. A diót összekeverjük a cukorral, a fahéjjal, a reszelt citromhéjjal és a citrom levével. Annyi forrásban lévő vizet öntünk hozzá, hogy sűrű tölteléket kapjunk. Hozzáadjuk a szilvát és a rumot is.
    2. Kiterítünk 2 réteslapot egy nedves konyharuhára, megolajozzuk, a másik kettőt egyharmados takarásban rátesszük. Megolajozzuk ezeket is, majd rákenjük a tölteléket. A széleit behajtjuk, és a rétest feltekerjük.
    3. A sütőt 180 C-fokra előmelegítjük. Nagy, kiolajozott sütőlapra emeljük a rétest, szép pirosra sütjük, kivesszük, felszeleteljük.
    4. Tálaláskor: megszórjuk a porcukorral. Kevés vízzel vagy borral kikevert áfonyalekvárt kínálunk mellé.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin